5 Goede redenen om naar 't Zand-Noord te verhuizen

1 december '23

Misschien heb je nog nooit van gehoord van het dorp 't Zand en ons project in dit kleine dorp langs het Noord-Hollandsch kanaal in de Kop van Noord-Holland. Maak eens kort kennis met dit bijzondere project. Hier woon je lekker rustig in een super duurzame nieuwbouwwoning aan de rand van een gemoedelijk dorpje.

image alt

1. Gemoedelijk dorpje

't Zand is een gemoedelijk dorp aan het Noord-Hollandsch kanaal in de Kop van Noord-Holland.  In dit dorp van rond de 2600 inwoners woon je omgeven door een typisch Hollands landschap: lekker vlak en weids met altijd weer die bijzondere luchten. En vergeet hier vooral niet die schitterende bloembollenvelden rondom het dorp.

Doordat het dorp zo overzichtelijk klein is, is de sfeer lekker gemoedelijk. Hier vind je alle basisvoorzieningen als basischolen, supermarkt en diverse sportclubs. En net iets verder weg op fietsafstand vind je diverse middelbare scholen en meer voorzieningen. 

En aan de rand van dit dorp bevindt zich het kleine nieuwbouwwijkje in aanbouw: 't Zand-Noord. Kleinschalig, lekker overzichtelijk en met inmiddels ook een eigen karakter. Vanuit het nieuwbouwwijkje loop je zo even naar het centrum om boodschappen te doen. 

2. Wonen in een spiksplinternieuwe woning

In 't Zand-Noord woon je in een spiksplinternieuwe woning. Als eerste bewoner! Dus kun je zelf bepalen hoe de woning wordt ingericht en (eventueel via meerwerk) via allerlei opties wordt uitgebreid. Alles is niet alleen nieuw, het ruikt ook heerlijk nieuw. En ook buiten kun je helemaal zelf bepalen hoe jullie tuin eruit komt te zien. 

Een nieuwbouwwoning betekent ook een gasloze, duurzame woning. Met zonnepanelen, zeer goed geïsoleerd en met een warmtepomp. En dat scheelt vergeleken met een (oudere) bestaande woning altijd in de energiekosten. Elke maand weer! 

image alt

3. De zee en het strand maken gelukkig

't Zand ligt vlakbij bij het strand van de kustplaats Callantsoog, op slechts 6 km. En dat betekent dat je in 20 fietsminuten (of 11 autominuten) op of bij het heerlijk strand bent om daar te zwemmen, te wandelen, te zonnen of iets te drinken en eten in een van de strandtenten.

Maar het duingebied is natuurlijk ook de ideale omgeving om heerlijk te joggen, te wandelen of te fietsen. Net ten zuiden van Callantsoog vind je ook het Zwanenwater, een natuurgebied van Natuurmonumenten met duingraslanden en -valleien en duinmeren. Dit is een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers.  

image alt

4. Lekker levensloopbestendig

In 't Zand-Noord woon je samen in een wijkje met diverse huishoudens: jonge alleenstaanden, jonge stellen, gezinnen met jonge en oudere kinderen én met senioren. Veel van deze senioren wonen in levensloopbestendige woningen die in eerdere fases zijn opgeleverd. Dat betekent: alles op de begane grond, zowel eten en koken als slapen en baden. 

Ook in de meest recente fase (4B) van 't Zand-Noord zijn er levensloopbestendige woningen beschikbaar. Deze worden opgeleverd met standaard een badkamer en slaapkamer op de begane grond. En via meerwerk kun je ook boven een toilet én of badkamer laten opleveren.

Mocht je overwegen om kleiner te gaan wonen nadat de kinderen uit huis zijn gegaan en wil je nu al rekening houden met een levensfase waarin je moeilijk ter been wordt, dan zijn deze woningen een hele goede optie. Bovendien bieden deze woningen ook een heerlijke tuin, waarin je heerlijk kunt tuinieren. En mochten kinderen, vrienden of kleinkinderen willen logeren? Boven is er toch nog voldoende ruimte. 

5. Lekker landelijk én met historie

In 't Zand-Noord woon je niet alleen in een gemoedelijk dorpje, maar ook in een heerlijke landelijke omgeving. Hier ervaar je de rust van het Westfriese landschap - weids en met fantastische luchten. En elk jaar staat deze streek vanwege de tulpenbollen letterlijk kleurrijk in bloei. 

Dit is ook een omgeving met veel historie, want hier zie je op veel plekken nog de strijd die de bewoners in dit gebied voerden met het water. Net als op vele andere plekken in de omgeving ligt ook het dorp 't Zand in een droogmakeriij - in "t'Landt van-den Zijpe". Deze droogmakerij werd eind 16e eeuw drooggemalen, de eerste (nieuwbouw)woningen in 't Zand werden hier kort daarna al gebouwd. 

En hoe kun je deze streek met weidse velden, veel water en nostalgische dorpen nu het beste ervaren? Door er doorheen te wandelen of te fietsen, want dit is óók een waar wandel- en fietsparadijs!

      

  Meer over 't Zand
  De planning