Wist je dat?

30 november '23

Als je al in 't Zand woont, dan weet je dat natuurlijk allang. In 't Zand-Noord woon je namelijk alleen niet lekker landelijk en vlakbij het strand, maar ook vlakbij een uniek natuurgebied van Natuurmonumenten. Heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Op slechts 20 minuten fietsen van 't Zand.

Uniek duinlandschap

Op 20 minuten fiets van 't Zand vind je vlakbij Callantsoog het natuurgebied Het Zwanenwater van Natuurmonumenten. Een bijzonder duingebied met middenin 2 duinmeren, met daaromheen moerassen. De 2 duinmeren (het 'Eerste en Tweede Water') zijn de grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa en hebben een internationaal beschermde status. Europese topnatuur!

In de zomer broeden in het Zwanenwater jaarlijks meer dan 75 soorten vogels en vind je hier hier zeeën van bloeiende orchideeën. Maar ook in de herfst en de winter kun je hier natuurlijk heerlijk wandelen en genieten van de natuur en de weidsheid van dit unieke duinlandschap.  

Wij maakten een stevige herfstwandeling in dit gebied en genoten van het uitzicht, de zeelucht en de heerlijke rust. En maakten een aantal mooie foto's.

Ook geïnteresseerd in dit natuurgebied van Natuurmonumenten? Kijk voor meer informatie op de site van Natuurmonumenten. De entree van het gebied vind je hier

Duinmeren in het Zwanenwater
  Meer over 't Zand en de omgeving
Wonen in 'Zand-Noord? Dit is het actuele aanbod