De verkoop van 't Zand-Noord fase 2B

Stap 1: Bodembronnen

De bouwhekken zijn geplaatst, de bouwkeet staat er en er is stroom en water op de bouwplaats. Nu al deze voorbereidingen zijn afgerond, is het de hoogste tijd voor het echte werk. De bouw gaat nu officieel van start. Als eerste wordt er bij iedere woning meters diep de grond ingeboord voor het plaatsen van de warmtelussen ten behoeve van de bodemwarmtepompen.

buitenoord bodembronnen

Stap 2: Heiwerk

Boem boem… je kent vast wel het intense geluid van een houten of betonnen heipaal die de grond in wordt geslagen. Door te heien, zorgen we ervoor dat je nieuwe huis niet gaat verzakken of scheuren. De grond in Nederland is namelijk op de meeste plaatsen vrij zacht, door heien creëren we een goede basis voor de woning. En het is een feestelijk moment: de eerste paal van je huis is nu geslagen!

buitenoord heiwerk

Stap 3: Fundatie

Na het heiwerk volgt de fundatie. Door deze vaste constructie, de fundering, staat je huis straks ‘als een huis’. Een fundering wordt in de meeste gevallen met heipalen gelegd, maar kan ook door te funderen op staal met betonstroken. De betonnen fundering wordt direct in stroken op de zandlaag gestort. Bij jouw woning, wordt er een betonnen fundering op heipalen gelegd.

buitenoord fundatie

Stap 4: Prefab betoncasco

Als de basis stevig ligt, is het tijd om de hoogte in te gaan. Dat doen we vlot door het gebruik van prefab betoncasco. Dit zijn voorgefabriceerde betonnen vloeren en wanden waar de kozijnen al kant en klaar in zijn verwerkt. Verdiepingen worden snel opgebouwd met prefab en de weersomstandigheden hebben hierdoor minder invloed op de bouw. En dat zorgt voor minder vertraging! Daarnaast biedt betoncasco nog meer voordelen: het is een sterke én veilige constructie met minder kans op scheurvorming.

buitenoord betoncasco

Stap 5: Aanbrengen daken

Kom van dat dak af! Natuurlijk wel pas nadat het dak geplaatst is. De grote dakplaten worden met de kraan omhoog gehesen en krijgen hun plek bovenop het betoncasco. Je ziet direct dat het huis al meer vorm krijgt, en je krijgt letterlijk een dak boven je hoofd.

buitenoord aanbrengen daken

Stap 6: Leggen dakpannen

Je bent bijna onder de pannen: na het aanbrengen van de dakplaten zijn de dakpannen aan de beurt. De dakpannen zijn vaak echte eyecatchers, zij bepalen samen met het metselwerk de uitstraling van het huis. Via de artist impressions (afbeeldingen) van de woningen heb je al hier al een goed beeld van kunnen vormen. Met het plaatsen van het dak en de dakpannen is je woning bovendien wind- en waterdicht.

buitenoord leggen dakpannen

Stap 7: Zonnepanelen

Het dak ligt, en de dakpannen ook. Tijd voor de zonnepanelen! Met de plaatsing van zonnepanelen heb je een duurzame en goedkope manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Wanneer de mogelijkheid er is, leggen we de zonnepanelen het liefst op het zuiden gericht, zodat ze de meeste zon kunnen pakken.

buitenoord zonnepanelen

Stap 8: Metselwerk

Metselen is meer dan stenen stapelen, het is een secuur werk waar vakmanschap bij komt kijken. Onder meer door het in het juiste verband metselen van de stenen. Nadat de metselaars aan de slag zijn gegaan met de buitengevels, krijgt het huis nog meer zijn uitstraling door de vorm, structuur en kleur van de bakstenen en de voegen.

buitenoord metselwerk
Iets vragen? Contact
Lees het laatste nieuws Nieuws