Wat zijn artist impressies?

29 september '21

De woningen in 't Zand-Noord fase 2A zijn nog niet gebouwd. Dat kan pas als minimaal 70% van de 27 woningen is verkocht. Om toch een goed beeld te geven van de verschillende woningen die door de architecten zijn ontworpen, maken we voor de verkoop gebruik van artist impressies. Zowel van binnen als van buiten. Maar wat zijn dat nou precies, artist impressies? Hoe komen ze tot stand en wat zijn de beperkingen?

Geen artistieke schetsen

Artist impressies zijn in de meeste gevallen geen artistieke schetsen of impressies van de architect, en nooit gemaakt door een beeldend kunstenaar. Artist impressies zijn zo concreet mogelijke (sfeer)beelden van woningen of wijken die er nog niet zijn. Dat is immers handig, want dan weet je wat je koopt en hoe jouw woning er uit gaat zien en wat de bedoelde (toekomstige) sfeer van jouw buurtje is.

image alt

Digitale (3D-)modellen

Op basis van wat de architect heeft ontworpen en wat door de betrokken (waaronder de gemeente) partijen is goedgekeurd, worden de woningen zo nauwkeurig in digitale (3D-)modellen gebouwd. De afmetingen, het materiaalgebruik (oa. bakstenen, kozijnen, gevelbekleding, dakpannen) en de precieze kleur daarvan worden hierin tot in het kleinste detail vastgelegd. Zo kan de aannemer later oa. bepalen wat er precies gebouwd moet worden, wat het kost om de woningen te bouwen en welke bouwmaterialen ze moeten bestellen.

De artist impressies die wij laten maken zijn voornamelijk gebaseerd op deze 3D-modellen. De gevelbeelden en de interieurs zijn nauwkeurig door de architect, de aannemer en de project managers gecheckt. Dat geldt ook voor de directe omgeving van de woningen, zoals de straat en de stoep (de openbare ruimte). Alleen artist impressies die op deze manier tot stand zijn gekomen willen wij laten zien. En hebben voor jou als geïnteresseerde waarde.

image alt

Zeer realistisch, toch geen blauwdruk

Maar een artist impressie (ai) heeft natuurlijk wel z'n beperking. Ondanks het feit dat een ai vaak niet van echt te onderscheiden is, blijft het (hoe realistisch ook) een impressie en is geen blauwdruk. Er kunnen namelijk nog altijd detailwijzigingen optreden, voor de verkoop of tijdens de bouw, of zelfs bij het inrichten van het openbare gebied. Daarom vermelden we bij artist impressies ook altijd dat er geen rechten aan ontleend kunnen worden. 

Pas tijdens de verkoop van de woningen zijn de definitieve plattegronden en de technische omschrijvingen van de woningen beschikbaar. Tot die tijd is een zeer realistische ai het beste wat we kunnen laten zien van de woningen en het wijkje. 


Zó ziet 't Zand-Noord fase 2A eruit Bekijk de woningen en de artist impressies
Geïnteresseerd? Maak dan alvast een account aan