Inschrijving 't Zand-Noord fase 2A gesloten

7 december '21

De inschrijving voor de 27 woningen in 't Zand-Noord (fase 2A) is gesloten. Heb jij je ingeschreven en jouw voorkeur(en) doorgegeven? Nadat de notaris de loting heeft verricht zie je op donderdag 9 december rond 15:00 uur in je Mijn Eigen Huis-account of je een woning toegewezen hebt gekregen. Je ontvangt hierover ook een mail. Heb je geen woning toegewezen gekregen dan ben je op de reservelijst geplaatst. Ook dat zie je dan terug in jouw account en krijg je bevestigd per mail.

De toewijzing

Je hebt je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning; nu is het wachten op de toewijzing. Een spannende periode! Hoe verloopt de toewijzing van een woning? Hoe krijg je te horen dat de nieuwbouwwoning voor jou is? En wat zijn je kansen op een woning als je er in eerste instantie geen hebt toegewezen gekregen? Bekijk deze video; we nemen je mee bij de stappen die horen bij de toewijzing van een woning.

Wel een woning

Gefeliciteerd! Je hebt een woning toegewezen gekregen! In jouw persoonlijke account bevestig je binnen 48 uur de optie en daarna bepaal je zelf hoe je het aankoopproces wil doorlopen. Dat kan via de makelaar, volledig online of een combinatie van beide. Jouw keuze! Wil je er toch vanaf zien? Dan annuleer je de optie. Ook dat doe je via jouw account. Dat is kosteloos en zonder verplichtingen.

Geen woning

Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen woning toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurswoning(en). Je krijgt hiervan bericht als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

De optieperiode

Ja, je gaat echt die nieuwbouwwoning kopen! Allereerst volgt een optieperiode waarin de woning voor je gereserveerd is. In deze periode kun je de koop nog even laten bezinken en bijvoorbeeld starten met het oriënteren op je hypotheek. Hoe lang de optieperiode is, verschilt per nieuwbouwproject. Hierna kun je een voorlopig koopcontract tekenen. In dit 5e deel van deze videoserie vertellen we je wat de optieperiode inhoudt en hoe je een voorlopig koopcontract kunt tekenen. Dat kan ook online!