In 't Zand-Noord woon je gasloos en energiezuinig

26 oktober '21

Nieuwbouwprojecten worden in Nederland sinds 3 jaar niet meer aangesloten op het gasnet. Gelukkig zijn er hele comfortabele en duurzame alternatieven om je woning en water te verwarmen! Zoals met een lucht/water warmtepomp. Alle woningen in 't Zand-Noord hebben zo'n pomp, voor het warm (tap)water en de vloerverwarming. 

image alt

Lagere maandelijkse energielasten

Een lucht/water warmtepomp is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Beter voor het milieu en voor de toekomst van je kinderen. Daarnaast zie je dit (bij normaal gebruik) terug in lagere maandelijkse energielasten. De pomp maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming.

Voor jouw nieuwbouwwoning betekent dit dat je een installatie hebt die in of naast de berging geplaatst wordt. In je woning heb je een warmtepomp die de binnengekomen warmte verhoogt en afgeeft aan de vloerverwarming en het boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. 

En wat betekent zo'n warmtepomp nou in de praktijk? We hebben er een kort filmpje over gemaakt (zie hieronder). 

image alt

Behaaglijk warm

Alle woningen in t Zand-Noord zijn gasloos. En dat is makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer hoeft na te denken over een toekomst waarin er in Nederland geen gasaansluitingen meer zullen zijn. Je bent dus nu al goed voorbereid op de toekomst. 

De woningen hebben straks vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis.

Meer over energiezuinig wonen in 't Zand-Noord
  Meer over duurzaamheid in 't Zand-Noord
  Bekijk de woningen van fase 2A in 't Zand-Noord