Duurzaamheid 't Zand Noord fase 1B

30 maart '20

Een duurzame woning is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook goed voor je energielasten en dus voor je portemonnee! Daarnaast hebben veel hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit en rentekorting bij de aankoop van een nieuwbouwwoning.

EPC van 0,4

De duurzaamheid van een woning wordt aangegeven met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). In fase 1B hebben de woningen een EPC van 0,4. Dit komt onder meer door goede isolatie, een luchtwarmtepomp en per woning wordt berekend hoeveel zonnepanelen aanvullend nodig zijn om deze EPC te halen. Hierdoor is het energieverbruik bij een gemiddeld huishouden (bij normaal gebruik) veel lager dan veel bestaande woningen. Hierdoor kan de energierekening een stuk lager zijn en dat is dus goed voor je portemonnee!

Luchtwarmtepomp

De belangrijkste toepassing in de woningen van 't Zand Noord fase 1B is de luchtwarmtepomp. Dankzij de pomp is de woning volledig gasloos, duurzaam en toch goed verwarmd. Zo hebben de woningen op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming. Een warmtepomp is voor veel mensen een nieuwe toepassing, die bij oude huizen nog niet werd toegepast. Hieronder zie je hoe een luchtwarmtepomp werkt.

Financiering duurzame woning

Veel hypotheekverstrekkers stimuleren duurzaamheid met extra leencapaciteit voor kopers van nieuwbouwwoningen of met rentekortingen. Daarnaast kun je vaak meerwerk, dat bijdraagt aan een nog duurzamere woning meenemen in de financiering. Wil je nu alvast meer lezen over de financiering?

Meer over financiering
Meer weten over duurzaamheid in 't Zand Noord? Bekijk de duurzaamheidspagina
Wil je op de hoogte blijven van fase 1B? Bekijk het woningaanbod