De woningen en het meer- (of minder)werk

16 augustus '23

Sinds kort staan alle woningen van fase 4B online en is van alle woningen (bijna) alle informatie beschikbaar. Ideaal om te kijken en te vergelijken en een keuze te kunnen maken. Een van de (downloadbare) documenten die je dan ongetwijfeld tegenkomt zijn de zogenaamde meer- en minderwerklijsten per woningtype. Wat zijn dat en waar moet je dan concreet aan denken bij dit project in 't Zand? Een korte toelichting.

image alt

Slaapprogramma

De meer- en minderwerklijsten geven per woningtype precies aan welke opties er zijn om de woning van jouw voorkeur aan te passen aan jullie wensen. Hieronder geven we een aantal concrete voorbeelden (per woningtype) van waar je precies aan moet denken bij die meerwerkopties.

De vrijstaande woning kun je op de begane grond én 1e/2e verdieping vergroten met bijna 2 meter. Als je liever (met het oog op de toekomst) in deze woning beneden wil slapen en baden, dan is óók dat (via het zogenaamde 'slaapprogramma') mogelijk. Maar je kunt ook de aangebouwde stenen berging laten isoleren, bijvoorbeeld als je hiervan een werk- of hobbyruimte wilt maken.

Ook het woonoppervlakte van de tweekappers kun je op begane grondniveau vergroten door de woning aan de achterzijde met ongeveer 2 meter te laten uitbouwen. Mocht je toch meer behoefte hebben aan meer slaapplekken, dan kun je overwegen om de zolder te laten opleveren met aparte ruimten.   

    


image alt

Grotere boiler-inhoud? Ligbad?

Is jullie oog gevallen op een hoek- of tussenwoning? Ook deze woningtypen kun je natuurlijk 'fine tunen' naar jullie wensen. Wat dachten jullie van net wat meer woonoppervlakte op de begane grond? Dat is mogelijk, zo ook openslaande deuren naar de tuin. Of heeft jouw gezin met opgroeiende kinderen net wat meer boiler-capaciteit nodig voor warm water? Of een ligbad? Ook dat is onderdeel van de meerwerkopties. 

Tot slot de levensloopbestendige woningen. Deze worden standaard opgeleverd met een bad- en slaapkamer op de begane grond. Als je voor jouw logees een aparte toilet en badkamer wilt op de 1e verdieping (logeerverdieping) dan is dat mogelijk. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je helemaal niet op de begane grond wil slapen en baden, maar gewoon op de 1e verdieping. Geen probleem! Dan leveren we deze woning zo op. 

Elke koper van een woning in ’t Zand Noord fase 4B zal een gesprek krijgen met een kopersbegeleider vanuit Aannemingsbedrijf Kuin, waarbij alle meer- en minderwerkmogelijkheden besproken worden.

  De woningen van fase 4B
  Meer over meerwerk